Od pátku 2.9.2022 nabízíme burčák odrůdy Moravský muškát.
Říká se, že člověk by měl každý rok vypít tolik burčáku, kolik má v těle krve, tedy zhruba 5 litrů. Pochopitelně ne najednou. Burčák je ale v každém případě výborný prostředek na pročištění organismu a také na doplnění vitamínu B. Burčák se vyrábí z hroznových odrůd jak bílých, tak i červených.
Burčák je šťáva z hroznů, která se díky kvasnému procesu stává mladým vínem. Šťáva z hroznů, tedy mošt, se stane burčákem na počátku tohoto kvašení a má zhruba 1 – 7 % alkoholu.
Vyrábí se pouze z tuzemských hroznů a v prodeji je v období od 1. srpna do 30. listopadu. Burčák musí neustále pracovat díky kvasinkám, které obsahuje, proto ho v láhvi nesmíme nechat dlouho utěsněný, aby láhev nebyla příliš natlakovaná.
